Stärk dina hamstrings

15 Feb 2013

Skapa balans i kroppen genom att träna upp styrkan i baksidan av låren

Höftlyft på boll
Hoftlyft
Ligg på rygg med din vänstra häl långt upp på en pilatesboll och din högra fot utsträckt i luften. Böj ditt vänstra knä samtidigt som du rullar bollen mot dig och lyfter upp höften. Håll kvar i några sekunder och återgå sedan till ursprungspositionen. Övningen är bra eftersom den också jobbar med de små stabiliserande musklerna i både höften, ryggen och benet.

Rumänska marklyft
Marklyft
Övningen ger mest om den görs på ett ben, men går också göra på båda. Stå på ett ben och luta överkroppen framåt samtidigt som du sträcker ut ditt fria ben bakåt. Benet du står på skall hela tiden vara sträckt, men inte låst i knäleden. När du är som djupast skall din rygg vara rak och överkroppen spänd. Du skall känna hur det drar i baksidan av låret på benet du står på. Detta är en utmärkt övning att träna upp både balansen och få upp styrkan i baksidan av låret.

Fallande trädet
Fallande
Ställ dig på knä med överkroppen upprätt och be någon hålla i dina hälar. Sänk långsamt överkroppen mot golvet och se till att du hela tiden har en rak linje från knäna till skuldrorna. Det är baksidan av dina lår som skall kontrollera rörelsen. Detta är en utmärkt övning för att träna dina hamstings och minska risken för skador.