45-80 minuter fettförbränning på trainern

Träningstips 16 Jan 2014

Trainer träningSnön har lagt sig över i princip hela vårt avlånga land, och de delar i södra Sverige som fortfarande är gröna hotas av ett inkomande snöfall under helgen. Så vill du köra tuffa intervaller är det inomhusträning som gäller. Det i kombination med att spåren av jul- och nyårshelgens festliga dagar fortfarande syns på både vågen och runt midjan gör att vi idag bjuder på ett härligt fettförbrännande pass på trainern (eller rullen för den delen). Är du redo, för nu kör vi igång.

Uppvärmning:
Värm upp under 15 minuter, börja på ett lätt motstånd och arbeta dig uppåt. Efter 10 minuter lägger du in 3 st 20 sekunders spurter på hög kadens varje minut för att få upp farten i benen. Målet är att du ska nå ungefär 80% av din maxpuls när uppvärmningen avslutas.

Huvudpasset:
Kör block om 3×3 minuter där de första 3 minuterna går på 60% av maxpuls. Nästa 3 minuter går på 70% och de avslutande 3 minuterna går på 80% av maxpuls. Ingen vila under de 9 minuterna.

Upprepa blocket 2-6 gånger beroende på ambitionsnivå och hur mycket tid du har att lägga på träningen.

Fokusera på att hålla en jämn puls och inte gå varken över eller under din målpuls med mer än +/- 2 slag.

Alternativet: Känns 9 minuter som lite för tufft kan du istället köra passet som en stege med 3 min på 60%, 2 min på 70% och 1 min på 80%.

Nedvarvning: Avsluta passet med 10 minuter på lätt motstånd och sänk motståndet efterhand så att pulsen succesivt sjunker under passet.

Glöm inte ladda upp med välfylld drickaflaska i stället och skön och peppande musik i hörlurarna. Varför inte rigga upp datorn framför cykeln och kolla på lite sköna klipp på Youtube under tiden. T.ex. de fyra avsnitten av The Ride – Conquer The Road. Del 1 hittar du här. 

1 kommentar

Fettförbränningen 3 Feb 2014

Hej! Tack för en bra sammanställning! Jag håller på att bygga upp en sajt enbart om fettförbränning då jag tyckte det saknades en bra. Kolla gärna in den och om du har tid kom med tips på vad som kan göras ännu bättre.

Med vänlig hälsning
Niklas

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.