Första testturen för i år

5 Apr 2013

Så var årets testningssäsong på landsväg inledd.

Vägarna var nästan isfria och det blev ett par minst sagt nervösa passager när man på tunna slicks plötsligt överrumplas av is och slaskunderlag… men jag höll mig på hjulen och kom hem helskinnad.

Först ut på årets testning var en härlig kolfiberracer från BH. Prisma är modellbeteckningen och hade sköna Ultegraväxlar. Den kommer att vara en del i ett test där vi kommer jämföra några kolfiberraketer runt 20 000 strecket som får gå en match mot några fina aluhojar som ligger några tusenlappar under. Ryktena säger att en bra aluhoj skall vara bättre än en billig kolfiber… Om ett tag har ni svaret.

Rundan gick i alla fall riktigt bra, och jag hade en fantastisk medvind den första milen, men som alla som cyklat vet, medvind i början…  ja, hemresan blev rätt tung.

Körde dessutom från jobbet och hem, där jag lämnat mina vanliga kläder, med mina husnycklar. Sambon var ute på shopping, så det blev att sätta sig i pannrummet (det enda rummet utan lås därhemma) och vänta tills hon shoppat klart. Tur man hade mobilen med sig i alla fall, så man kunde surfa lite under tiden.

Hoppas att ni får en underbar helg!! Det ryktas om solsken… men se upp för isfläckar.