Cykeltestning i vårsolen

14 Apr 2013

blogg_1Söndagen bjöd på årets första vårdag, och vilket underbart väder vi har haft i Växjö idag, termometern närmade sig 15 grader och solen har värmt upp vägarna. Jag och tre kompisar tog fyra testcyklar som stått och väntat på att få bekänna färg och gav oss ut på en långtur, efterhand bytte vi cyklar för att känna på skillnader och fördelar med de olika modellerna.

Testutrustningen för dagen bestod av Rose Carbon Pro-RS 3000, Sensa Guilia Matt, BH Prisma 7.3 samt utmanaren, aluhojen Canyon Ultimate Al F8. Det blev en minst sagt underhållande dag i solskenet som bjöd på en hel del överraskningar. Största överraskningen stod nog Canyoncykeln för, en riktigt skön cykel som väger in i samma viktklass som övriga cyklar, erbjuder styvhet på rätta ställena men är framför allt riktigt bekväm att åka på. För en längre cykeltur där inte varje sekund är livsviktig skulle den utan vidare bli mitt förstaval bland dagens utmanare, och även mot den mer tävlingsinriktade cyklarna i dagens test skulle aluracern tappa många sekunder. En riktigt trevlig utmaning alltså.

Imorgon är det tillbaka till kontoret igen för att fixa den sista finslipningen av nästa nummer som går till tryckeriet på fredag. Delar av våra omdömen om dagens cyklar kommer på den här sidan under de närmaste veckorna och testen i sin helhet kan du läsa i Cycling Plus till sommaren.

Vi ses!