Chicken run…pip pip

28 Mar 2013
Dagen har precis börjat…men jag som har fått en släng av ”onödigus morgonpiggus” som det heter på latin var uppe vid 05:45 och käkade frukost. Sen har jag påskpysslat lite, igår gjorde jag egen marsipan och kortfattat kan man säga så här, jag kommer aldrig köpa marsipan igen! Det är grymt enkelt, jag vet precis vad den innehåller och det skulle inte förvåna mig om det blir billigare dessutom. Sen är det ju själva grejen, att göra marsipanfigurer från grunden, det är ju riktigt kul.
Så här lätt är det:
Du behöver 3 ingredienser!
  • 200g sötmandel
  • 3dl florsocker
  • 1 äggvita

…..ja! det är allt! Först skållar man mandlarna och kör dessa i en sån där köksapparat med roterande knivar. Kör 5-10 minuter så den blir riktigt finkornig. Tillsätt sockret lite i taget och sist tillsätts äggvitan. Ganska snabbt kommer blandningen bli till en stor klump….marsipan, eventuellt kan man behöva tillsätta några droppar vatten eller lite mer florsocker för att få till önskad konsistens. Sen är det bara färga den med några droppar hushållsfärg, skicka in den i kylskåpet några timmar och senare kan man göra små påskkycklingar av den :) Ett tips när man gör figurer, ha lite florsocker till hands när du gör figurerna, blir marsipanen kladdig och bråkig så kan man pudra på lite florsocker.
Det tokigt underbara härliga vädret håller i sig! Sol, sol och ännu mer sol! Om det bara kunde komma lite värme på det här så kommer snart tussilagon!
Kycklingarmé, pip pip