Mitt 2013, en årskrönika

1 Jan 2014

Ännu ett år har gått, ett bra år som ja nu tänkte sammanfatta lite snabbt! Året började med vad ja vill minnas som en bra vinter. Betydligt kallare och mer snö än vad man fått se den här hösten/vintern. Drog ner till Cypern i februari på en suverän resa. En månad i ett främmande land. Lärde känna trevligt folk och cyklade massor. Körde Sunshine cup, något jag lärde mig mycket av. Den cyklingen där nere gjorde mig betydligt bättre i de tekniska partierna, lärorikt att komma till nya underlag, svårare banor och att få cykla tillsammans med andra som är mycket duktigare än en själv. Kom hem och så småningom drog säsongen igång även här hemma.

Inledde säsongen på en 26-tummare men efter några tävlingar började jag köra på en Cannondale 29″. Tävlingarna gick bra, långloppscupen bjöd på mer motstånd och ett bättre startfält än något år jag kört. Jag la mer tid och fokus på SWE cup i cross country och lyckades tillslut ta mig i mål på en tredjeplats totalt i cupen. Något jag är extremt nöjd med. Jag blev tyvärr sjuk under säsongen, åkte på en öroninflammation och blev helt sänkt av antibiotikan. Inte särskilt kul, var grymt frustrerande att inte kunna träna som man vill och att istället se och känna kroppen förfalla, något som i samband med en massa bilåkande till och från tävlingar skapade en liten motivationssvacka i slutet av säsongen men det tror jag är naturligt. Tror inte Fernando Alonso tycker att varje sekund i Ferrarin är en dans på rosor heller. Men mycket tack vare ett kul besked om att få köra för Team Corratec Sweden så kom motivationen tillbaka och nu känner jag mig väldigt taggad! Tycker det ska bli grymt kul att köra för ett team, det har alltid varit lite utav en dröm. När ja körde en del Gokart som mindre klistrade ja på massa dekaler på karten och vågade knappt drömma om att en dag faktiskt få hjälp av andra sponsorer än mor och far. Nu har jag lyckats ta mig till en sådan nivå att jag har flertalet suveräna sponsorer som gör det möjligt för mig att göra det jag älskar allra mest….att cykla. Jag tycker det är kul att fundera över vad man kan åstadkomma med en kropp. Innan 2005 hade den tyngsta träningen jag gjort varit skolgymnastiken. Då började ja motionärscykla och efter värnplikten började ja träna mer seriöst. Nu tävlar jag på hyfsat hög nivå och känner att utvecklingskurvan fortfarande är på väg uppåt.

Jag vill passa på att tacka mina sponsorer, utan er skulle jag aldrig kunna cykla på det här sättet!

Tack till Cykelhuset som har hjälpt mig med framförallt den Cannondale ja cyklade på i år, delar och kläder.
Tack till X-kross för suveräna sportglasögon och en hel del annat!

Tack till Mssport för hjälp med bland annat pedaler från Exustar

Tack till danska SportSupport för suveräna kompressionsplagg

 

Tack till Wenaas som sponsrar med bland annat Powerbar

Nytt för i år är att Upplands Vattenskärning gick in och hjälpte till med bidrag till startavgifter, helt suveränt!

Även Pedros är nytt för i år, en cykel som inte sköts fungerar inte särskilt länge, Pedros tillverkar suveräna produkter för att få din älskling att funger!

Sist men absolut inte minst! Vill jag rikta ett stort tack till en god vän, Rikard Wulff för stöd och hjälp med träningen och såklart min älskade familj, Mor – Åsa, Far – Mats och Bror – Petter som alltid finns där och stöttar och hjälper till. Ställer upp med allt! Jag skulle kunna skriva en lång lista med allt ni hjälper till med men den skulle bli så lång att det nog inte får plats på bloggen! Ni är extremt viktiga för mig och min elitsatsning!

Jag vill också tacka Team Corratec Sweden för det lilla jag redan hunnit köra för er i år och jag ser fram emot kommande säsong! Jissses vad det ska tävlas!