Intervaller och Cypriotiskt kaffe

12 Mar 2015
Thumbnail for 53272
;)

Vaknade som vanligt onödigt tidigt, lyssnade lite på podcast innan det blev grötfest till frukost. Senare halvvägs in på dagen, okej…klockan var 0800 så kom ”Neo”, en Cypriot som jobbar med Cypriotisk turism. Det är han som hela tiden skämmer bort mig som om jag vore en liten prinsessa! haha! Idag kom han med en nybakad limpa, någon typ av macka med halloumi och inte mindre än två av de underbart goda honungsbröden jag nämnt tidigare. Självklart bjöd jag på nymalet och Aeropressat kaffe. Sen drog jag ut och brände av mina intervaller. Har hittat en suverän backe som är lagom brant. Det tar mig ungefär 1,5 minut att rulla dit så man får ta en liten extra sväng för att få igång benen. På väg ner efter en av intervallerna mötte jag en grupp tyskar på landsvägscyklar… gissa om nästkommande intervall var den snabbaste haha! Alltid kul att ha något att jaga!När passet var klart rullade jag iväg till grannbyn, mötte upp Neo som insisterade på att få bjuda på lunch. Hopplös! Vi åkte iväg och åt riktig cypriotisk mat! Efteråt blev det såklart kaffe, Cypriotiskt kaffe. Vet inte riktigt om det är min kopp te.. eller kaffe. För er som inte smakat ska jag försöka förklara hur det går till och hur det smakar. Det bryggs genom att man rör ner extremt finmalet kaffe tillsammans med socker ner i en liten kastrull som smalnar av upptill. Kastrullen värms sedan upp och när kaffet börjar stiga tar man av det från plattan och häller upp direkt i den koppen det sedan serveras i. Resultatet? Idag fick jag en kopp något större än de man har till en dubbel espresso. På toppen fanns ett sött skum och kaffet har en hyfsat stark karaktär, lite åt espresso men ändå inte. …Läs mer

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.