2016 års upplägg och plan!

4 Dec 2015
Thumbnail for 385308
csm_Bike_Zoom_Headerimage_3800_1441_MY16_FS01_XX1_side_c227a909aa

Nu ska vi se! Nu har jag kört långloppscupen 8 år och känner att jag nästan kan det där. Banorna blir bara mer och mer lättkörda och jag har utvecklat min teknik en del och tycker framförallt att den typen av cykling är mycket roligare. Jag hann testa en endurotävling i år och det var ju tokigt kul! Där kände jag verkligen den där glädjen som en gång fick mig att börja trampa.

Så för 2016 är planen att dra ner på långloppandet, jag kommer såklart köra en del långlopp men kanske inte satsa på Långloppscupen i sin helhet utan snarare köra de tävlingar jag tycker är kul, om de passar in i schemat. Istället tänkte jag satsa fullt ut på cross country och även köra endurocupen! Det blir verkligen ett inskolningsår utan några enorma krav på mig själv. De helger då de krockar? Ja vi får se då!

För att kunna göra detta behöver jag ett grymt bra stöd och till 2016 blir upplägget helt annorlunda från i år. Jag ville tillbaka till mer klubbaserat cyklande med mer gemenskap, fick några suveräna erbjudanden men det jag jobbade vidare på är följande.

Cykelhuset i Upplands Väsby går in och ger mig ett fantastiskt nästan overkligt bra spons! Jag har varit sponsrad därifrån tidigare och jag har känt dem mer eller mindre sedan jag började träna mer seriöst på tvåhjuling. De kommer hjälpa mig med cyklar och allt annat material jag behöver, var in och hämtade cyklarna igår. Har ni läst hit vet jag att ni är nyfikna vid det här laget. Under 2016 kommer jag att tävla på det Schweiziska märket BMC!

För cross country och långlopp kommer jag gränsla en ”Fourstroke 01 – XX1”. En heldämpad 29” med Sram XX1 drivlina, Foxdämpare, XTR bromsar och DT hjul.

När det skall cyklas snabbt utför på stigarna så kommer jag cykla på en ”Trailfox 02 – X01”. Också det en heldämpad 29” med Sram X01 drivlina, Rock Shox Pike framtill, Cane Creek i aktern, XT bromsar och en reverb sadelstolpe! 160 mm slag fram och bak blir nog mumma!

csm_Bike_Zoom_Headerimage_3800_1441_MY16_TF02_X01_side_1ee4b0db20

De kommer klä mig med hjälm från POC, däck och skor blir Specialized. Sen kommer jag fortsätta många av de samarbeten jag har idag. Xkross fortsätter att sponsra med glasögon, de har dessutom släppt ett par riktigt feta goggles som jag ska testa på enduron! Med Wenaas Nordic hjälp fortsätter jag hämta min energi från Powerbars produkter som jag vet fungerar bra för mig. MsSport fortsätter att förse mig med Exustarprodukter och kanske lite annat smått och gott! Cykeltidningarna jag jobbar för Allt om MTB och Cycling Plus kommer också stötta mitt cyklande och bloggen kommer att ligga kvar här.

Klubbtillhörighet då? Jag funderade först på SMACK där jag en gång började mitt trampande, men då de har väldigt sparsamt med satsande cyklister i skogen kändes inte det rätt. Jag är även medlem i MTB Täby men det blir lite långt bort om man ska försöka träna tillsammans. Sen kom en ängel och frågade om jag inte skulle vilja cykla för Knivsta CK?! Det är en klubb med extremt drivna medlemmar som framförallt satsar på mountainbike även om de såklart har en hel del landsvägsverksamhet också! Deras klubbstuga och tokigt roliga stigar ligger ungefär 20-25 minuter hemifrån med cykel, vad mer kan man önska?

Planen är alltså att tävla i Cykelhusetkläder men med Knivsta CK som klubbtillhörighet!

Men det slutar inte där! Jag har ännu ett suveränt samarbete att berätta om. Till 2016 kommer jag dessutom att få hjälp av gymmet ”Clarity in Life” här i Sigtuna. Jag kände att jag behövde tillgång till ett gym, jag har en skivstång hemma men inte utrymmet och vikter nog för att det ska ge rätt smärta. Då kom jag och tänka på det här gymmet som faktiskt drivs av den personen som mer eller mindre för 15 år sedan fick mig att börja träna. Jag hade glömt det här men då jag träffade Hjalmar en gång för längesedan började han prata om att man kunde tävla på cykel i skogen, lät ju helskoj! Gymmet har allt jag behöver och massor därtill! Förutom alla fria vikter och maskiner jag kommer använda så har de massa gruppträningar, möjlighet till personlig träning och har dessutom tagit ett spännande studsmattehoppande koncept, Jumping Fitness till Sverige!

Sen fortsätter jag mitt värdefulla samarbete med RedRabbitRacing för stöttning, träningsupplägg och mycket roligheter!

Så ser det ut i stort för 2016 i stort, jag har fortfarande lite tåtar att fixa med och t.ex. vilka race det kommer bli är såklart lite oklart eftersom datumen inte är satta. Jag hoppas att ni fortsätter följa min satsning, mitt prylnörderi, mitt kafferostande och alla andra järn jag eldar!

logo

Klubbm-rke_-_f-rslag

RED-RABBIT-(logo-dark)ny2

MS Sport

alltommtb cyclingplus

1411329425

PowerBar_4c_logo

x-kross-logo

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.