Wengelin vann i Belgien

MTB 5 Maj 2014

Matthias Wengelin verkar vara i storform lagom till långloppscupen drar igång. I helgen var han och landslaget och körde en UCI-klassad C1 tävling i belgiska Houffalize. Wengan startade mycket starkt och låg tvåa efter startbacken men kunde sedan passera i det första skogspartiet och därefter dryga ut ledningen genom en tuff utförskörning, en ledning som sedan bara ökade och i mål var han till slut 50 sekunder före portugisen David Rosa och nästan 2 minuter före cyclocrosslegenden Sven Nys.

”En otrolig prestation av Matthias som höll hög fart genom hela loppet och imponerade stort tekniskt på den svåra banan” kommenterar förbundskapten Anders Ljungberg.

Efter eliten var det dags för de yngre grabbarna i U23 och stärkta av Wengans framgångar och både Axel Lindh och Dennis Wahlqvist tog täten uppför startbacken. En lite för hård öppning som dessvärre straffade sig och de båda talangfulla cyklisterna fick se sig passerade med stumma ben men framför allt Axel kunde ändå hålla ihop det fint och slutade på en 7:e plats medan Dennis föll tillbaka till 19:e.

Caroline Fagerhill hade ett struligt lopp med många småvurpor på den tekniska och hala banan men kunde ändå till slut gå in på en 3:e plats i U23.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.