Test Scicon Aeronaut sadelväska

MTB 9 Apr 2013

Scicon Aeronaut

Sadelväskor är kanske inte det snyggaste man kan pryda sin cykel med men Scicon´s Aeronaut väska gör det oftast fula till något snyggt.

 

Som namnet, Aeronaut,antyder är väskan aeroutformad men skillnaden mot en vanlig väska är nog högst minimal och inget vi kände av under testperioden i alla fall.

Monteringen är mycket enkel, smart och “no tools required”, bara skruva dit fästet för hand med den röda knoppen och sedan vrida dit själva väskan ett kvarts varv. Scicon själva kallar systemet för Roller system.

Just väskan är inget direkt väska utan ett stycke plast man trär en gummibehållare över. Känns återigen smart och kul med lite nya idéer.

Pga av sin smidighet begränsas såklart vad man kan få plats med och så mycket mer än en racerslang, medföljande däckavtagare samt fikapengen är svårt att få ner. Med ett skohorn och finess kan man få ned ett litet multiverktyg också.

 

Sammanfattning.

Scicon själva kallar Aeronaut för “revolutionary” vilket kanske är att överdriva lite men väl en mycket snygg väska för de flesta cyklister utom möjligtvis randonneurer. Ett hyfsat pris gör inte saken sämre.

Pris: 250.-

Återförsäljare: DinVelo.se

 

Scicon3 Scicon4 Scicon2 Scicon5

1 kommentar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.