Team Corratec Sweden värvar framtidshoppet Linn Tyllman

MTB 1 Feb 2013

Linn Tyllman bild
Team Corratec Sweden, ett svenskt, elitsatsande mountainbike-team, har värvat Linn Tyllman, dubbel svensk juniormästare och landslagscyklist.

Linn Tyllman är 22 år gammal och är uppvuxen i Haninge, söder om Stockholm.
Idrott har alltid varit ett stort intresse för Linn, framför allt gymnastik. Men efter ett flertal år som gymnast fanns ambitioner om att prova på andra idrotter. Som fjortonåring fick Linn upp ögonen för cykelsporten, vilket gav mersmak och resulterade i en flytt till Dalarna.

När Linn var 16 år antogs hon till Vansbro cykelgymnasium där hon läste det naturvetenskapliga programmet. Gymnasieåren utvisade en stegrande resultatutveckling inom cykel med dubbla Junior-SM-guld inom landsvägscykel och ett internationellt deltagande i bland annat Junior-EM.

Linns fokus har hittills legat på landsvägscykel, men nu har hon chansen att bredda sitt register med full support av Team Corratec Sweden. Linn kommer att framöver lägga all sin kraft och målmedvetenhet på mountainbike. Linn säger att hon ser det som en stor utmaning, men känner att hon har drivkraften och viljan att nå de tydliga visioner som teamet har satt upp för henne.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.