Skövde CK utmanar cykelsverige med Musikhjälpen

Övrigt 14 Dec 2015
image
Unga och gamla, elit och motionär – alla hjälpte till att samla in pengar till Musikhjälpen i Skövde. Foto: Per Engelbrektsson, Skaraborgs Allehanda.

Musikhjälpen startade i helgen, och från en glasbur i Linköping ska tre radioprofiler tillsammans med svenska folket försöka samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för människor som tvingas fly från sina hem på grund av klimatet. Alla kan hjälpa till och bidra genom att starta egna insamlingar, något som Sebastian Olsson i Skövde CK och Team Sportson fasta på.

”Jag har följt Musikhjälpen i flera år, utan att egentligen göra något själv för att bidra, men nu tyckte jag att det var dags”, berättar han.

Han berättar vidare att det krävs väldigt lite för att starta en insamling, och det är väldigt enkelt. I Skövde CK finns också det nybildade laget Team Sportson med elitcyklister som hade planerat ett längre distanspass under söndagen, och detta utnyttjade man på ett smart sätt.

Föreningen snitslade upp en bana som var cirka 800 meter lång, sedan gick man ut med att Team Sportson kommer att köra runt där under sex timmar, och för varje varv de fullföljer kommer de att skänka en krona. Sedan utmanade man Skövde-borna att göra samma sak. Banan var alltså öppen under sex timmar, och under den tiden var det fritt att komma dit och köra ett, två eller hundra varv. Och folk kom det. ”De flesta cyklade, men det var också några som sprang eller gick några varv”, berättar Sebastian.

image
Sebastian Olsson var initiativtagare till insamlingen och körde själv många varv under dagen. Foto: Per Engelbrektsson, Skaraborgs Allehanda.

”Det var extra roligt att det också kom många barn och ungdomar och körde”, berättar Sebastian. De fick dessutom lite extra hjälp av elitcyklisterna som hängde med dem runt varvet och hejade på lite extra och gav tips där det var lite svårare passager.

Utöver de insamlade pengarna som alla de som tog sig runt varvet skänktes det dessutom en hel del extra pengar och i skrivande stund, bara drygt ett dygn efter att Skövde CK:s insamlingen startade har man samlat in över 8 000 kronor.

Nu utmanar Sebastian, Skövde CK och Team Sportson att göra liknande insatser. Kan er förening slå Skövde?

Vi på Svenska Cycling Plus och Allt Om MTB lovar att följa upp era insamlingar och lyfta fram era projekt på våra sajter.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.