Linn och Calle snabbast på Lidingö

MTB 5 Maj 2014

Lidingöloppet MTBI helgen avgjordes Lidingöloppet MTB för andra gången. Precis som förra året kunde Calle Friberg gå med i en tidig utbrytning, men till skillnad från förra året då det var ganska många namnkunniga cyklister med i tätklungan var det den här gången bara Calle Friberg, Scott/Järfälla CK, samt Fredrik Edin och Martin Eriksson, båda Cykloteket Racing Team. Med tre starka cyklister loss borde det innebära att det skulle bli åka av där framme, men de båda Cykloteketgrabbarna verkade inte vara speciellt sugna på att öka försprånget till klungan bakom där bland annat Cyklotekets Lars Bleckur låg långt framme. ”Jag fick dra själv i fem mil, sedan stötte jag och kunde få en lucka och vinna”, sammanfattade Calle loppet.

”Jag försökte grilla dem lite i alla de korta men branta backarna”, berättar Calle om sin taktik under loppet. Något som också Martin fick känna av och efter drygt halva banan tvingas han släppa Calle och Fredrik. I en teknisk backe en knapp mil från mål får Calle en liten lucka men Fredrik klarar nästan att täppa till den när nästa tekniska parti kommer och då kan Calle göra det avgörande rycket och sedan defilera de sista 7 kilometerna in mål. Med tanke på att avståndet då ökade till över en minut känns det som att det var Calle som var den starkaste idag.

Lidingöloppet MTBI damklassen blev utgången en liknande som för herrarna. I början av loppet kunde Linn Tyllman, Team Corratec Sweden samt Emmy Thelberg, Härnösands CK, samt en cyklist till hänga ihop och skaka av sig de jagande tjejerna. Med 2-3 mil kvar kom en ny grupp ikapp men med cirka 10 km kvar kom en stigning med ganska teknisk cykling och Linn Tyllman fick en lucka som hon sedan kunde hålla undan resten av loppet. ”Det var riktigt kul och oväntat att jag kunde vinna”, berättar en glad Tyllman. ”Det är bara andra året som jag tävlar i MTB, så jag hade inga förväntningar alls på den här tävlingen”, fortsätter hon. Linn har tidigare enbart tävlat på landsväg, men inför förra säsongen fick hon ett kontrakt med Team Corratec Sweden och därefter har det blivit allt mer fokus på skogscykling. ”I år satsar jag framför allt på Långloppscupen och XC-cupen”, berättar hon. ”Men det hade varit kul med något internationellt lopp också, även om det inte finns någon inplanerat i kalendern ännu”, avslutar hon.

Nästa helg väntar premiären av Långloppscupen när Billingeracet avgörs.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.