Intervju med Dinvelo

Intervjuer 3 Feb 2013

Försäljningen av cyklar och cykeldelar fortsätter gå bra i Sverige trots finanskrisen. Förra året såg ett nytt företag ljuset med inriktning på lite smalare produkter och varumärken. Alltomcykel.se pratade lite med Patrik Rosén, ägare av Dinvelo för att höra lite om deras tankar och produkter.

Hej Patrik! I fjol startade du företaget Dinvelo som säljer flera spännande och för Sverige nya varumärken, berätta hur kom du till skott med detta?

Jag har samarbetat och hjälpt Bikes4yourpassion i några år och i april startade jag upp B4P Sverige AB, som ligger bakom siten Dinvelo. Jag har länge haft en tanke att starta något liknande då jag tycker det är alldeles för mycket mainstream där ute bland produkterna idag.
Jag vill själv använda produkter som inte finns överallt på cykelbanorna, som kanske är tillverkade och framtagna med lite extra kärlek eller tilltalar en lite mindre målgrupp. Produkterna jag säljer kan jag själv stå för till 100%, och jag satsar även på kvalitet framför kvantitet. Jag har inte det största lagret eller mest antal produkter, men hoppas kunna erbjuda bra priser, topklassprodukter och extremt bra service.

Ni är bland annat importör av Kanadensiska cykelmärket Unovelo, första gången i Sverige eller hur?

Unovelo är ett märke från Kanada som Bikes4yourpassion hittade, provcyklade under en tid och sedan beslutade att lansera i Skandinavien med hjälp av oss, då vi sedan tidigare hade ett väl fungerande samarbete. Vi har sålt Unovelo under 2012 med promotion-priser, och kommer under 2013 fortsätta pusha för märket i Skandinavien. Vi har fått uteslutande ovationer av cyklister som provcyklat och köpt både Unovelos racer (1018), triathlon/tempo (1410) och cross (1902). Den stilrena designen tilltalar skandinavier verkar det som och det är helt fantastiska cyklar som utan tvekan hör hemma i den högsta nivån.

Unovelo 29"
Unovelo 29″

Ett annat märke som ni tar ni är Schmolke, ett namn som får det att vattnas i munnen på alla finsmakare. Hur stort är ditt eget intresse?

Mitt cykelintresse är enormt, lite för stort kanske, blir lätt att man plöjer ner enormt mkt tid och energi i en enda kund, oavsett om han/hon köper en sadelväska eller en komplett cykel. Jag pendlar in till stan från Huddinge, året runt, och är medlem i Spårvägen CK. Min cykelhobby startade egentligen av att fruns arbetsgivare drog igång en halvvättern-satsning och drog med mig. Sen dess är jag fast. Försöker få till 2 ordentliga pass i veckan + pendlingen, ska ner till Korsika i sommar för att kolla på TDF och cykla, funderar på att köra Viking Tour och självklart Cykelvasan, Halvvättern, Vätternrundan osv.

Schmolke stolpe, från endast 68 gram
Schmolke stolpe, från endast 68 gram

Avslutningsvis, om man vill kolla in era produkter, vart kommer ni synas i år?

Vi syns självklart på internet genom vår hemsida samt ganska aktiva facebook-sida. Annars är man välkommen till vårt showroom för att titta på de produkter vi har i lager, snacka lite cykling eller bara ta en espresso. Mycket möjligt att vi kommer medverka på någon av cykelmässorna i slutet av 2013, vi får se hur säsongen utvecklar sig!