Intervju: Team Operation Smile

Intervjuer 19 Feb 2013

Dom flesta som håller på med cykling gör det för sin egen skull, sedan finns det dom som även passar på att göra någonting bra för andra människor samtidigt.
Bikes4smiles gör just det och vi har pratat Patrik Rosén, en av de drivande krafterna bakom projektet.

Bike4smiles_orgBerätta, vad är Bike4smiles?

Team Operation Smile består av en samling entusiastiska cyklister med breda nätverkskontakter inom Stockholms näringsliv. Tillsammans med Operation Smile Sverige och Bianchi Café & Cycles har vi knutit upp 40 ambitiösa cyklister som skall vara representanter för vårt lag på Vätternrundan. Vårt gemensamma mål är att samla ihop en stor summa pengar att skänka till välgörenhet genom att göra det vi tycker är roligast. Givetvis siktar vi på att nå våra högt ställda idrottsliga mål men viktigast är ändå att vi cyklar med glädje och sprider den omkring oss. Detta märktes mycket tydligt senaste Vätternrundan, när det regnade som mest stöttade vi också vår omgivning som mest.

Som cyklister består vi av olika grupper med kapacitet att nå i mål i på olika tider. De mest vana förväntar vi att nå tillbaka till Motala på 8 timmar. De minst vana runt 11 timmar. Genom att dela oss i olika grupper efter kapacitet, tror vi att vi syns mer än många andra lag. Nytt inför 2013 är även att vi kommer att delta i flera tävlingar, däribland Cykelvasan, där vi har flera cyklister med mål under 3 timmar.

Följ gärna vår framfart på www.bike4smiles.se

Vem är initiativtagare till detta?

Jonathan Hannam och Alexander Gil samt ytterligare några deltagare cyklade 2011 första gången till förmån för Operation Smile. Idag drivs teamet av Rasmus Brenter från Flexpay, (mig) Patrik Rosén från DinVelo och Peter Hugod samt med Operation Smiles representanter som stöd. Ända från start har Bianchi Café & Cycles varit med och stöttat med olika resurser.

Vad går insamlingen till?

Insamlingen går till Operation Smile som grundades 2010 i Sverige. Organisationen är en politiskt och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation. Operation Smile Sverige samarbetar med Operation Smile International, som sedan starten 1982 utfört över 200 000 operationer för att hjälpa barn med ansiktsdeformiteter. Dessa barn, som ofta haft problem att äta och tala och som kanske gömts undan eller stötts ut av omgivningen, har nu fått en ny chans i livet tack vare Operation Smiles medicinska volontärer och givare.

Vad är målet?

Målet är att vi under 2013 skall samla in minst 300 000 kr genom privata donationer samt sponsring från våra partnerföretag. Vi vill även vara den största bidragaren till Operation Smile.

Om man känner att man vill bidra själv, hur gör man då?

Det är mycket enkelt att ge donationer till vår insamling, på vår insamlingssida finns information hur man gör, antingen som företag eller privatperson. Alla donationer administreras av och går till Operation Smile. Du kan också följa oss på Facebook, LinkedIn eller vår blogg www.bike4smiles.se