Go & Fun – naturlig energidryck

Go & FunGo & Fun är en helt ny energidryck på den svenska marknaden. Men det är inte ännu en kemisk blandning som ska få dig att orka prestera mer och vara vaken längre. Go & Fun består enligt importören Happy Beverage AB av 100% naturliga ingredienser.

Precis som de flesta andra energidrycker består Go & Fun till största delen av vatten och socker. Sockerhalten ligger på 11% vilket motsvarar mängden i andra energidrycker och de vanligaste läsksorterna. Men därefter börjar den skilja sig lite åt. Övriga intressanta substanser är ginseng, guarana och maté som alla har väldokumenterade uppiggande effekter, de båda sistnämnda framför allt från deras rika koffeininnehåll. Vidare hittar vi grönt te, rosenrot samt vitamin B3, B5, B6 och B12 samt vitamin C.

Utöver det surhetsreglerande medlet natriumcitrat tar faktiskt innehållsdeklarationen slut där. Det betyder att Go&Fun saknar konserveringsmedel och det omdiskuterade ämnet taurin (som är mycket tveksamt till om det ger någon uppiggande effekt). Trots avsaknaden av konserveringsmedel är drycken hållbar i rumstemperatur i över ett år, vi antar att det är den höga koncentrationen av socker som åstadkommer detta.

Trots avsaknaden av kemiska tillsatser är smaken ändå ungefär vad man kan förvänta sig av en energidryck. Det smakar sött och lite syntetiskt, dock skiljer sig smaken något från mer välkända energidrycker, i vårt tycke till det något bättre. Vi ska dock tillägga att vi inte tillhör de som gillar smaken av energidryck och därför kanske inte heller är de bästa att uttala oss om just den. Men smaken är ju som bekant delad.

Gillar du energidrycker och behöver något som kan pigga upp dig är Go&Fun ett bra alternativ eftersom drycken saknar skumma kemiska tillsatser och det omdiskuterade ämnet taurin.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.