En tjuvtitt på Treks nya kolfibercross

Cross 6 Dec 2013
Trek
Treks nya kolfibercross avslöjades (o)medvetet i den här Instagrambilden.

Det har spekulerats på olika håll om att Trek har en ny kolfibercross på gång, och det verkar nu som att det finns grund för spekulationerna. Fortfarande finns inte några officiella uttalanden från Trek men ett par foton på Instagram avslöjar en del.

Det har diskuterats huruvida Trek kommer integrera sitt otroligt effektiva IsoSpeed system som separerar sadelröret från överröret för att ta bort så mycket vibrationer som möjligt. Och visst avslöjar bilden att någon form av IsoSpeed-systemet finns på den nya ramen. Bilden avslöjar också att cykeln har intern vajerdragning och elektronisk styrning av drivlinan. Dessutom kommer sadelstagen vara platta och det bakre skivbromsoket har fästen på kedjestagen.

Ännu så länge har det bara synts till bilder på den nya crossen med skivbromsar, men det är troligt att det även kommer versioner med fälgbroms.

Inte helt förvånande väljer Treks ansvarige på landsvägssidan Michael Mayers att inte kommentera cykeln när han får frågan om den. ”Vi håller alltid på att utveckla nya modeller och testar nya produkter och vi kommer lansera officiell information om nya produkter så snart de är klara”, säger han till vår systersajt BikeRadar.

Oavsett vilket så kommer cykeln alldeles för sent för att kunna användas av oss amatörer under den här säsongen – men det kan kanske vara något att drömma om inför nästa höst.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.