Emma Johansson vann första etappen!

Svenskar utomlands 7 Maj 2014

Emma-Johansson-bio1_2Idag så startade The Women´s Tour som är en fem dagars etapp tävling för damer. Den första etappen var ett klassiskt linjelopp på 92,4 km och gick emellan Oundle och Northampton.

För svensk del så var det en riktigt bra öppning av loppet då Emma Johansson (Orica GreenEdge) slog Marianne Vos i en rafflande spurt. För Emma var detta en seger som visar att hon verkligen har kapacitet och ben för att slå den annars så suveräne Marianne Vos.

De som placerade sig tredje, fjärde och femte är även dessa inga okända namn för de som följer damcyklingen, på tredje plats hittar vi Hannah Barnes (United Healthcare), fjärde Trixi Worrack (Specialized) och på femte plats den tidigare världsmästarinnan Giorgia Bronzini (Wiggle Honda).

För Emma innebär det att hon  startar etapp två i den gula ledartröjan. Nu får vi hoppas att hon klarar av att hålla de värsta konkurrenterna bakom sig i de återstående etapperna. Etapp 2 körs mellan Hinckley och  Bedford och har en distans på 118,5 km.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.