Åsa Erlandsson på podiet i Belgiskt etapplopp

Svenskar utomlands 22 Maj 2014

ÅsaErlandssonalleVarbergs och Allebikes Åsa Erlandsson körde riktigt bra den gångna helgen då hon var i Belgien och deltog i etapploppet Belgium Mountainbike Challenge som kördes i skogarna kring byn La Roche i den Vallonska delen av Belgien.

Tävlingen som är en tredagarstävling bestod totalt av 250 km körning och hela 7 500 höjdmeter, det innebar alltså tre ordentligt tuffa dagar. ”Men fantastiska skogsvägar och stigar gjorde det lättare”, berättar Åsa.

Åsa som mestadels fokuserat träningen mot kortare lopp den här säsongen hade det rätt tufft på de långa banorna tre dagar i följd, men inledde riktigt fint på den första etappen med en andraplats där hon bland annat körde ifrån Alice Pirard som tidigare i vår vann deltävlingen i Maraton World Series i Frankrike. ”Det gav mersmak att kunna cykla ifrån henne”, avslöjar Åsa.

På den andra etappen med tuffa fem timmars cykling tog dock Pirard revansch på Åsa och åkte ifrån henne med dryga sju minuter och petade därmed ner Åsa till tredjeplatsen i totalen.

Även den tredje dagen bjöd på närmare fem timmars cykling och även om Åsa den här gången var närmare Pirard fick hon ändå se sig slagen med ett par minuter. Men en andra plats och två tredjeplatser gjorde ändå att hon i sammandraget tog en total tredjeplats i tävlingen. Pirard tog hand om andraplatsen, men åt suveräna XC-specialisten Githa Michiels fanns inte mycket att göra, och hon vann enkelt samtliga tre etapper och tog hem totalsegern med hela 38 minuters marginal.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.