Cykel-VM – bettingtips

9 Feb 2015

cyclingplus

Cykel-VM är över för denna gång och antalet som satsade på VM var större än någonsin. Många valde att satsa sina pengar genom Betsson, där man snabbt och enkelt väljer de cyklister man hoppas på, antingen på datorn, mobilen eller surfplattan. Sajten är lika användarvänlig på alla enheter och man loggar enkelt in med samma inloggningsuppgifter.

Cykel-VM i år var den 81:a upplagan och den kördes i Spanien, som tidigare stått som värd för tävlingen sex gånger. Som vanligt innehöll cykel-VM en hel del spänning, även utöver själva loppen. Till exempel skrevExpressen om en norsk cyklist som fördes till sjukhus efter en krasch i linjeloppet för damer.

Den kanske gladaste nyheten från cykel-VM för oss svenskar var att Emma Johansson återigen tog medalj för Sverige. Förra året tog Johansson silver, 2010 brons och i år igen brons, vilket alltså blev hennes tredje VM-medalj. Hon kapade medaljen efter en rafflande spurtstrid och säger själv att hon aldrig varit så nära. Loppet vanns av fransyskan Pauline Ferrand Prevot, men för att se vem som kom tvåa och vem som kom trea mellan Johansson och tyskan Lisa Brennaur krävdes målfoto, eftersom det var så jämnt mellan de två. Det var tydligt att Johansson verkligen satsade på detta lopp, eftersom hon bland annat valde att avstå tempoloppet som kördes några dagar tidigare, ett beslut som alltså gav resultat, men inte det resultat hon hade hoppats på. Johansson satsade naturligtvis på guld och tippades på silver efter prestationen förra året, men fick alltså nöja sig med ett brons.

Förutom detta brons tog Johansson också silver med Team Orica i damernas lagtempo, efter en dramatisk avslutning på loppet. Amerikanska Team Specialized vann överlägset för tredje gången i rad och det såg länge ut som att holländska Rabo-Liv skulle ta silvret. Detta hände dock inte, utan med endast några kilometer kvar kraschade en av holländskorna och drog med två av lagkamraterna i vurpan. Kraschen öppnade upp för det svenska laget, som alltså lyckades ta silvret.

Cykel-VM är över för denna gång, men det dröjer bara ett år till nästa VM går av stapeln. 2015 kommer VM att arrangeras i Richmond, USA, och 2016 i Doha, Qatar. I samband med årets VM beslutades det att Norge kommer att stå värd för tävlingen år 2017 i Bergen. De besegrade då Innsbruck (Österrike), Bogotá (Colombia) och Melbourne (Australien) i kampen om VM. Senast VM arrangerades i Norge var 1993, då Lance Armstrong vann herrarnas linjelopp.

Det går inte att satsa på vem som kommer att vinna cykel-VM nästa år än, men flera spelbolag har redan tagit fram en lista på vem som kan tänkas vinna i Tour de France, som går av stapeln i juli 2015. Med olika höga odds kan du redan nu lägga dina satsningar på vem som kommer att stå högst på pallen när tävlingen avslutas. Vi skulle dock rekommendera att hålla igen lite och vänta till tävlingen närmar sig lite mer, för att kunna veta vilken form de olika cyklisterna är i och därmed öka chansen att satsa på rätt vinnare.