Nollad

9 Mar 2014

Då var veckan till ända, den kan enkelt summeras med en siffra: 0. 0 mil cyklade, 0 intervaller sprungna, 0 styrkeövningar gjorda, 0 timmar tränade. Hoppas innerligt att detta var träningsårets första och sista nollvecka.

Turligt nog är det inte bara veckan som är slut utan även min förkylning. Om jag inte får några bakslag är planen att mjukstarta med lätt cykling imorgon, löpning på tisdag och styrka på onsdag för att kroppen ska ha lite tid att förstå att jag inte har för avsikt att ligga i sängen hela dagarna längre. Känns det bra så fortsätter jag och drar på med hårdare träning torsdag-söndag, bland annat blir det läger med klubben i helgen.

Om det känns jäkligt segt har jag åtminstone två regler från The Official Rules of the Euro Cyclist att falla tillbaka på:

#46. When asked ”how are you?” while riding the Euro Cyclist must proceed with one of the following…

i. Complain about coming off a sickness

ii. Explain that one is peaking for bigger races later in the season

iii. Mention that this is a ”recovery ride”

iv. Explain that one is at the tail end of one’s daily six (6) hour training ride

#50. If in doubt, the euro cyclist shall mention in an interview that his pollen allergies are acting up, and that he’s not sure that he’ll win the Giro this year. In this situation he must note that the sensations are otherwise good, and that he will eventually win a beautiful stage.

The Rules har alltid svar på ens frågor!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.