Cykelkepsnörderi

9 Apr 2015

Fick nys om att en ny cykelkepstillverkare ploppat upp i självaste Småland! Upcycle Bicycle heter företaget som använder återvunnet jeanstyg för att göra sina huvudbonader. Kan ju vara kul med något annat material än bomull för en gångs skull! I sammanhanget inhemska tillverkare måste jag också nämna Kurb Caps, det kanske var från dem som Craft hittade inspiration till VM-dräkterna i Falun?

Nu när termometern stadigt visar dubbelsiffrigt finns det inte längre något giltigt skäl till att inte bära cykelkeps på träning och tävling. Men hur ska man egentligen ha kepsen, ska skärmen vara bakåt eller framåt, uppfälld eller nedvikt? I videon nedan ger kepskungarna Brian Holm och Gianni Bugno sin syn på saken:

Själv tycker jag bäst om att köra med skärmen nedvikt och riktad framåt, åtminstone på landsväg. Har märkt att folk i min omgivning gärna kör med skärmen bakåt, men det krävs en del av hjälmen och personen som bär kepsen för att det ska se rätt ut.

Lyckades räkna ihop mina cykelkepsar till 10 st till övriga hushållets stora glädje. Här kommer mina favoriter:

MTBO WC1 Danmark - 4Min absoluta favoritkeps, från Maloja. Sitter så bra och är så snygg att jag hittills inte vågat använda den under cykling utan enbart som efter-keps. Här tillsammans med god, dansk lunchmacka.

Klassiker från Assos, funkar alltid. Börjar dock tappa lite passform efter tre år.

avatarantonEn remake på klassiska Renault-Elf, även denna från Assos. Riktigt fin om man bortser från AIK-vibbarna.

DSC_0216Inte särskilt skillad selfie, men grym keps i funktionsmaterial från Maloja som är perfekt när det är lite varmare. Extra plus för ränderna som matchar tröjan.

 

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.